Miope: Diari electrònic

dijous, 2 de febrer del 2006

Tast de vins

Una vegada acabats els exàmens estic fent un curs de tast de vins, que està molt bé. Si al final m'agradarà el vi i tot! Per cert, algú sap on puc comprar copes Afnor baratetes?


10 Comments:

At 10:50, Anonymous Anònim ha dit...

COPA OENOLOGUE

Modelo de copa que parece estár sustituyendo en las catas al tradicional modelo Afnor (Iso 3591-1977).

Su mayor volumen y peso permite movimientos menos bruscos para olfatear. El cristal es muy fino (es muy importante el grosor para ver con más definición el color del vino) y su boca permite introducir a la vez los labios y nariz.

Extret de:
http://www.diccionariodelvino.com/index.php/copa-oenologue/

 
At 11:19, Anonymous Anònim ha dit...

¿hohenhole?
¿y la gunilla?

 
At 11:30, Blogger miope ha dit...

Ja ho havia vist lo de les copes Oenologue, però de moment voldria tenir-ne un parell Afnor, al curs estem fent servir aquestes i trobo que no s'escapen gens els aromes. Després ja veuré...

 
At 12:57, Anonymous Anònim ha dit...

Jo ho deia perqué he vist que estan entrant amb força perquè serveixen, tant per fer la cata com per la taula.

EXEMPLE:

Extret de:
http://elvino.paginasamarillas.es/scripts/penin/g_penin_consejos_atrezzo.asp

LAS COPAS MÁS ADECUADAS

En España nos estamos enquistando en unas copas que están empezando a no llevarse. Fuimos los últimos en desterrar las copas de color para el vino y también las bodegas en cambiar el recio vaso cantinero por el catavinos homologado Afnor. No seamos pues el furgón de cola en adoptar lo último que se lleva entre lo más serio del vino mundial.

En primer lugar la copa oenologue está sustituyendo a la Afnor entre la clase profesional de Burdeos. Es la primera vez que los técnicos son sensibles para adoptar una copa con la doble utilidad técnica y estética. De este modo la copa oenologue puede salir de las aulas de cata a los manteles de una mesa.

 
At 13:24, Blogger miope ha dit...

Que sí, que sí; però jo no m'acabo de creure que no s'escapin les olors. La copa Afnor, és estretíssima de dalt, si tens el nas gros gairebé no t'hi cap i no pot ser que l'altra doni el mateix rendiment. De tota manera ho consultaré amb el profe!

 
At 22:49, Anonymous Anònim ha dit...

uau! quin nivellàs! i jo que només bec vi! per cert, a on les compres estes copes?

 
At 12:50, Anonymous Anònim ha dit...

Preguntant per terres gironines, crec que han acabat pensant que estava sonada.
Vaig entrar en un parell de botigues de cristalleria i tal, i ni idea del que els hi parlava...
Ja et farè el favor de buscar per aquí, not preocupis, que el vinet que tens reservat intentarem de beure'l amb el respecte que es mereix!!!

 
At 17:35, Blogger miope ha dit...

Jacme, tot el que m'han dit és que a les vinateries en tenen; però jo en voldria trobar de baratetes. Em penso que a Barcelona en algun lloc n'ha ha per dos euros i escaig. De tota manera, van fatal per beure són massa estretes...

 
At 18:07, Anonymous Anònim ha dit...

Doncs des de la capital també anem perduts. Ara ho comentava amb una compi que gairebé ho sap tot, tot i tot de la vida (no és com tu, Miope, però s'hi acosta). El Jacme segur que sap a qui em refereixo i tampoc no sap on trobar-ne, però ja investigarem pel barri... no pateixis.

Per cert, hi ha algun restaurant a Valls (no a la carretera, a Valls mateix) on es pugui fer una bona calçotada?

 
At 09:24, Anonymous Anònim ha dit...

Una calçotada dins de Valls? Al Corbatí en feien (a la plaça del Quarter) i sinó és algun restaurant del polígon... has mirat a la web de l'ajuntament?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home